9 Nisan 2015 Perşembe

Yaz Aylarında Saç Bakımı


 Bahar ve yaz aylarında saç bakımı yapmak da en az kış aylarında yapılan bakım kadar önemlidir. Saçlarımız mevsimsel etkilere çok sık maruz kaldığı için, her mevsim değişen hava şartlarına ve saçların ihtiyacına göre ayrı bir bakım uygulanması gerekir. Kış mevsiminden çıktığımıza göre, bahar ve yaz aylarında nasıl saç bakımı yapmamız gerektiğine göz atmamızın şimdi tam zamanı.
Bahar Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?
Kışın her ne kadar dikkat etsek de soğuk ve kirli hava şartları saçlarımızı olumsuz etkiler ve bir hayli yıpratır. Bahar ayları yıpranan ve güçsüzleşen saçlarımıza genel bir bakım yapmamız için en uygun zamandır. Henüz güneş yıpratıcı etkilerini göstermeden harekete geçersek saçlarımızı tekrar canlı ve parlak görünümüne kavuşturabiliriz. Saçlarımıza bakım yapmaya ilk olarak kırıkları gidermekle başlamalıyız. Kuaföre giderek saçların çatallaştığı ve yıprandığı yerleri kestirmeliyiz. Bu noktada birazcık ucundan aldırmak değil, tüm sağlıksız yerlerini kestirmek daha faydalı olacaktır. Saçlarımızda kırıklar olduğu sürece sağlıklı uzamaları ve güzel görünmeleri mümkün olmadığı için bunu mutlaka yapmalıyız. Saçlarımızda kırıklar olmadığı zaman daha hızlı uzayacakları için kısa sürede tekrar eski boylarına geleceklerdir. Bahar aylarında yaşanan mevsim geçişi nedeniyle saçlarda dökülmeler meydana gelebilir. Bunun için saç dökülmesini engelleyecek ekstra bakım uygulamamız gerekmektedir. Değişen hava şartları saçlarımızda yağlanma veya kuruluk gibi problemleri de beraberinde getirebileceği için, bu dönemde saçımızın ihtiyacına uygun bakım yapmalıyız. Bahar aylarında saç bakımımızı ihmal etmezsek yaza sağlıklı ve ışıltılı saçlarla merhaba diyebiliriz.

Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?
Yaz ayları saçlarımız için zararlı güneş ışınları, deniz ve havuz suları nedeniyle oldukça tehlikeli bir dönemdir. Yazın deniz ve güneşin tadını çıkarırken, en önemli güzellik silahımız olan saçlarımızı da mevsimsel etkilerden korumalıyız. Güneşe çıkacağımız zaman saçlarımızı toplamalı ve başımıza şapka takmalıyız. Aksi halde zararlı güneş ışınları saçlarımızı yıpratır, yakar, kavurur ve bunun yanı sıra hoş olmayan renk değişimleri de meydana getirebilir. Havuza ve denize girerken de saçlarımız aynı tehlikelerle karşı karşıya olduğu için başımıza bone geçirdikten sonra denize veya havuza girmeliyiz. Sıcak havaların etkisi ile saçlarımız kuruyup, mat bir görünüm alabilir. Bunu önlemek için de saçlarımıza nemlendirici bakım uygulamayı ihmal etmemeliyiz.
Bahar aylarında saçlarınıza onarıcı ve yenileyici, yaz aylarında da koruyucu bakım uygularsanız sonbahar mevsimine sağlıklı saçlarla girebilirsiniz. Bu sayede mevsim geçişlerinde görülebilecek saç dökülmelerini de baştan önlemiş olursunuz.
Makalemizi beğendiyseniz, “Islakken Kabaran Saçlar” makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder